baru belajar di balai raya labu bt 10
bahan bahan
1/2 kg keladi (direbus dan di lenyek)
200 gm cendawan tiram (diracik halus)
1 mangkuk udang basah (dicincang )
1/2 cawan udang kering (ditumbuk)
2 biji bawang besar ( di cincang)
5 ulas bawang putih ( dicincang )
2 sudu sos tirm
5 tangkai cili merah ( di potong dadu )
5 tangkai cili hijau ( di potong dadu )
serbuk lada sulah
garam dan gula
kulit popia
cara memuatnya:-
- tumis bawang putih, kemudian masukkan bawang besar dan cendawan biar seketika.
- masukan pulaudang basah , udang kering, cili merah dan cili hijau, gaul sebati.
- masukan keladi, sos tiram, lada sulah dan perasakan dengan garam dan sedikit gula.
- apabila masak angkat dan sejukan sebentar.
- ambil kulit popia potong 3 dan cantumkan 2 agar memanjang. lipat dan jadikan kocek untuk diletakkan inti.
- lipatkan seperti membuat samosa dan goreng sehingga kekuningan.
Tuesday, February 9, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment